Hankkeet

2018
Majakka – Valoa työelämään

Majakka – Valoa työelämään

Kohti Työtä ry:n Majakka – Valoa työelämään hanke toimii Kotkan, Pyhtään ja Haminan alueella työttömyyden vähentämiseksi. Hankkeen kohderyhmänä ovat Kaakkois-Suomen työttömät työnhakijat, pitkäaikaistyöttömät, maahanmuuttajat, 60 vuotta täyttäneet sekä alle 25-vuotiaat nuoret.

Majakka-hankkeella on kaikille avoimet Kohti Työtä ry:n matalan kynnyksen kohtaamispaikat Kotkassa ja Pyhtäällä. Yhdistyksen päätoimipaikka sijaitsee Karhulassa torin ja linja- autoaseman välissä hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Pyhtään kohtaamispaikka löytyy Siltakylästä kunnantalon naapurirakennuksesta. Molemmat kohtaamispaikat toimivat asiakkaiden ja työntekijöiden yhteisenä olohuoneena ja seinättömien työpajojen taukopaikkana.
Työllistämisen ohella toimintamme tähtää työttömien kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, elämänhallinnan ja sosiaalisten taitojen, sekä työnhakutaitojen kohentumiseen. Meillä Majakan turvaamana ihminen kohtaa ihmisen – luodaan yhdessä valoa työelämään.

Käytössämme olevia työllistämisen muotoja ovat työkokeilu, kuntouttava työtoiminta sekä palkkatuella työllistäminen. Majakka-hankkeen avulla voit työllistyä yhdistyksen organisaatioon, paikallisiin yrityksiin taikka yhteistyötahojen työtehtäviin.
Yhteistyötahojamme ovat Kotka-Kymin seurakunta, Kotkan kaupunki, Pyhtään kunta, paikallinen TE- toimisto ja Kymenlaakson TYP- verkosto sekä paikalliset yritykset.

Hankkeessa toimii seinättömiä työpajoja, joissa työtehtävät ovat pääsääntöisesti kiinteistönhoidollisia sisä- sekä ulkotöitä. Kohtaamispaikkojen työpajoja ovat muun muassa käsityöpaja, arkiruokapaja sekä kauppapalvelupaja. Kohtaamispaikkojen muita työtehtäviä ovat emännän tai isännän tehtävät, atk:n käytön opastus, EU ruoka-apujakelun organisointi jne.

Majakka-hankkeen avulla voit hankkia itsellesi esimerkiksi työturvallisuuskortin ja tieturvakortti. Kohtaamispaikoissamme on mahdollista osallistua CV-pajaan. Ohjaajamme tukevat sinua atk-taitojesi vahvistamisessa tarpeesi mukaan ja voimme yhdessä perehtyä ja valmentautua sähköisiin työnhakupalveluihin.

Meille voit tulla asiakkaaksi Kotkan TE-toimiston tai Väylän kautta. Voit myös ottaa itse suoraan meihin yhteyttä.

2015 -2017
Nuotta – vetoa työelämään

Nuotta – vetoa työelämään hankkeemme työllistää pitkäaikaistyöttömiä, sekä maahanmuuttajia yhdistyksen omissa työtehtävissä ja edelleensijoitettuina paikallisiin yrityksiin Kotkan ja Pyhtään alueella.
Hankkeen työntekijöinä toimivat toiminnanjohtaja Karoliina Karesti sekä vastuuohjaaja Hanna Päivärinta

Hankkeen rahoittaa Kaakkois-Suomen ELY-keskus.
Toiminnassamme mukana myös Kotka-Kymin Seurakuntayhtymä, Kotkan kaupunki, Pyhtään kunta, TE-toimisto ja Väylä.